Організовані РФ «фронтові творчі бригади» навряд чи зможуть піднести бойовий дух загарбників – розвідка Британії

Новини
Знищений українськими захисниками російський МТ-ЛБ Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Британська розвідка сумнівається, що організовані Росією за радянською традицією так звані «фронтові творчі бригади» для підняття бойового духу російських військових, які воюють в Україні, зможуть відволікти їх від занепокоєння високим рівнем втрат, поганим керівництвом, проблем із зарплатою, відсутністю спорядження та боєприпасів і взагалі нерозуміння цілей війни.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«14 грудня 2022 року Міноборони Росії оголосило про створення двох «прифронтових творчих бригад» для підняття бойового духу військ, які беруть участь у «спеціальній військовій операції». Російські ЗМІ повідомляють, що до лав «творчих десантів» увійдуть оперні співаки, актори та артисти цирку. Це сталося після недавньої кампанії російського Міноборони, спрямованої на заохочення громадськості дарувати музичні інструменти солдатам», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, військова музика та організація розваг для військових на передовій має тривалу традицію у багатьох арміях світу, але у Росії тісно пов’язана з радянською концепцією ідеологічно-політичного виховання.

«Низький моральний дух залишається значною проблемою для більшої частини російських сил. Однак занепокоєння солдатів насамперед зосереджено на дуже високому рівні втрат, поганому керівництві, проблемах із грошовим забезпеченням, нестачею спорядження та боєприпасів, а також відсутності розуміння цілей війни. Зусилля творчих бригад навряд чи суттєво знімуть ці побоювання», – зазначають у Міноборони Британії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter