У Білорусі фіксують перекидання російської техніки до кордону з Україною

Новини
беларусь войска рф

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» зафіксувала перекидання на південь білорусі російської техніки, привезеної на полігони.

«РФ почала перекидання на південь Білорусі техніки, яку раніше привезли на полігони з мобілізованими ЗС РФ», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом дня у вівторок фіксується перевезення танків, вантажівок та особового складу ЗС РФ з білоруських полігонів у північній та центральній частинах республіки на південь, тобто ближче до кордону з Україною.

Білоруське видання «БелСат» опублікувало відео, як один із ешелонів, помічених біля Драгичина, рухається в бік Іваново.

Йдеться про 6 критих вагонів, 2 вагони для людей, цистерни, «Урали» та бензовози.

Спостерігачі зазначають, що такої кількості техніки недостатньо для жодних наступальних дій.

Раніше «Беларускі Гаюн» зафіксував на території Білорусі колону з 18 медичних автобусів ПАЗ-3205 російської армії.

19 грудня Лукашенко та Путін зустрілися у Мінську, вони натякають на появу в Білорусі ядерної зброї.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter