«Суд» у Криму засудив до 12 років позбавлення волі севастопольця Євгена Петрушина за нібито «держзраду»

Новини
Затриманий ФСБ у Севастополі Євген Петрушин Фото: YouTube Вести Севастополь / ФСБ РФ

В окупованому Севастополі «суд» засудив до 12 років позбавлення волі місцевого жителя Євгена Петрушина, якого ФСБ обвинуватила у «державній зраді» за нібито передачу відомостей про діяльність Чорноморського флоту РФ до Головного управління розвідки Міноборони України.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ).

«Севастопольця Євгена Петрушина, якого обвинувачували в «державній зраді», засудили до 12 років позбавлення волі», – розповіли правозахисники.

За версією російської спецслужби, Петрушин у 2020-2021 роках нібито передавав українській розвідці інформацію про діяльність російського Чорноморського флоту.

22 квітня 2021 року ФСБ розповсюдило відео затримання мешканця Севастополя 1998 року народження, якого обвинувачували у передачі інформації Україні.

У ФСБ заявили, що 23-річний Євген Петрушин нібито «збирав і передавав у головне управління розвідки міністерства оборони України, що становлять державну таємницю відомості про діяльність Чорноморського флоту, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави». Відносно нього порушено справу за ст. 275 КК РФ (Державна зрада).

За клопотанням слідчого ФСБ «Ленінський районний суд Севастополя» обрав Петрушину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У червні Петрушина доставили із Севастополя до Москви, де Лефортовський суд неодноразово продовжував запобіжний захід.