Окупанти перекидають велику кількість військової техніки через Маріуполь у напрямку Бердянська – Андрющенко

Новини
Фото: t.me/andriyshTime

Російські окупанти перекидають велику кількість військової техніки, живу силу з Маріуполя через Мангуш на Бердянськ та Мелітополь. Додаткові підрозділи прибули з Росії.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Велика кількість військової техніки зайшла з боку Росії та рушила через Мангуш (Маріупольский район) в напрямку Бердянськ/ Мелітополь. Колони доформовувались частково з місця базування в с. Агробаза (знаходились з моменту «негативного наступу» в Херсоні)», – написав Андрющенко.

Також, зазначив він, загарбники перекинули на Мангуш частину військової техніки, живої сили та тилове забезпечення, що базувалися в селі Урзуф. Їх було включено в склад колон, сформованих в Маріуполі/Агробазі.

«Частина військової сили – жива сила на вантажівках з причепленими пушками малого калібру переміщено з с. Урзуф у бік Бердянська. Також з Росії прибули додаткові підрозділи. Розселення відбулося в районі так званих Кам’янських дач під прикриттям великої кількості цивільних громадян», – додав радник мера Маріуполя.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter