Україна поверне Крим силою і дипломатією, підрозділи ЗСУ зайдуть туди зі зброєю в руках – Буданов

Новини
Фото: РИА Новости, Александр Полегенько

Україна поверне тимчасово окупований Крим комбінованим шляхом: силовим і дипломатичним. Українські підрозділи зайдуть на півострів зі зброєю в руках.

Про це повідомив у інтерв’ю виданню Liga.net начальник Головного управляння розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

«Україна є країною, визнаною в кордонах 1991 року. Хто з цим не погоджується – не погоджується зі світопорядком, який існує з часів закінчення Другої світової війни та з новими засадами ООН. Крим буде повернуто комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією. Але без сили нічого не буде. Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках», – сказав Буданов.

При цьому, коментуючи опубліковані останнім часом у ЗМІ застереження західних аналітиків щодо військового звільнення Криму, який є нібито «червоною лінією» і мова має йти лише про відновлення контролю над українськими територіями станом на 23 лютого, Буданов зазначив, що йому не цікаво слухати думки людей, які не відображають позицію українського народу.

«У мене протилежна думка. Ми повернемо назад усі втрачені території», – заявив начальник ГУР МОУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter