ППО збила 54 з 69 ракет, які Росія запустила по Україні – Залужний

Новини
Фото: facebook.com/PvKPivden

Росія 29 грудня запустила по території України 69 крилатих ракет повітряного та морського базування. 54 з них збили сили і засоби української ППО.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний у Facebook.

«Противник продовжує ракетний терор проти мирних громадян України. Сьогодні вранці агресор здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктам енергетичної інфраструктури нашої країни», – написав Залужний.

За попередніми даними, зазначив він, всього в ударі було застосовано 69 ракет.

«Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети. Вистоїмо і переможемо!», – додав Головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомлялось, вранці 29 грудня російські війська атакували Україну з різних напрямків крилатими ракетами з літаків стратегічної авіації та кораблів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.