Внаслідок російського обстрілу у Херсоні загинула людина, пошкоджено будівлі обласної дитячої лікарні

Новини
Херсон

У Херсоні внаслідок російського обстрілу загинула одна людина, ще четверо поранені. Значні ушкодження отрималаи корпуси Херсонської обласної клінічної дитячої лікарні. Примітно, що у кінці грудня 2022 року РФ незаконно внесла до свого держреєстру цей медичний заклад, який потім піддала цинічному обстрілу.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. 

«Херсон. Окупанти не припиняли бити по місту в новорічну ніч», – заявив Тимошенко.

Внаслідок чергового російського обстрілу одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

«Пошкоджено будівлі обласної дитячої лікарні. Зафіксовано близько 7 прильотів, вибито понад 700 вікон. Інформація уточнюється», – зазначив заступник керівника ОП.

Влада Херсонщини показала, як виглядає обласна дитяча клінічна лікарня після влучання семи російських снарядів у новорічну ніч.

«Так нині виглядає єдина лікарня у Херсоні, що надає цілодобову медичну допомогу дітям», – написали в ОВА, розмістивши відповідні фото.

Незважаючи на звільнення Херсона ЗСУ та відступ російської армії на лівий берег Дніпра, окупаційна адміністрація Росії в Херсонській області продовжує вносити українські установи та організації, а також приватні компанії до Єдиного держреєстру юридичних осіб РФ (ЄДРЮЛ). 22 грудня до цього держреєстру було внесено і Херсонську обласну клінічну дитячу лікарню, яку російські війська обстріляли у новорічну ніч.

Керівником незаконно привласненої РФ клінічної лікарні в ЄДРЮЛ вказано Бурдовіцина Віктора Степановича, який раніше обіймав посаду заступника директора з медичної частини, а після окупації Херсона  погодився з пропозицією окупантів очолити установу.

У червні 2022 року Офіс Генпрокурора України повідомив про підозру Бурдовіцину у держзраді. За даними слідства, він «повідомив представникам країни-агресора, що до архіву дитячої лікарні передано на зберігання медичну документацію з картками та особистими справами співробітників Головного управління Нацполіції в Херсонській області. Після цього окупанти отримали доступ до конфіденційної інформації про співробітників поліції регіону».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.