У Маріуполі російські загарбники знесли житловий квартал у Приморському районі

Новини

В окупованому Маріуполі загарбники знесли зруйнований ними ж житловий квартал, щоб ймовірно облаштувати тут «елітний район» для своїх.

Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Четвертого січня писав про квартал по пр. Нахімова в Приморському районі, які за хабар гауляйтеру Іващенко росіяни планують знести. Не пройшло трьох діб, а кварталу вже майже немає», – написав Андрющенко.

Раніше Андрющенко писав, що лівобережжя тимчасово захопленого Маріуполя більше не має фізично. Російські загарбники перетворюють місто на декорацію до апокаліпсису.

«Лівобережжя Маріуполя більше немає. Фізично. Від бул. Меотиди до пр. Перемоги окупанти перетворюють місто на декорацію до апокаліпсису. Не зупиняючись. Дивлячись на безліч фото та відео із міста, неможливо дізнатися не просто адресу, а іноді район міста», – написав Андрющенко.

За його словами, таким темпом вже до першого березня від звичного для всіх Маріуполя залишиться пустеля.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter