На Луганщині окупанти проводять рейди з вилучення гривні та примушують місцевих використовувати рублі

Новини
Фото: РИА Новости

На тимчасово окупованих територіях Луганської області російські загарбники проводять рейди з вилучення з обігу гривні та примушують торгівельні об’єкти встановлювати цінники лише в рублях через що місцеве населення перейшло на безготівкову оплату у гривнях.

Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

«Росіяни організували масові рейди на торговельних об’єктах на предмет виявлення фактів гривневих розрахунків з населенням. Загарбники вимагають встановлювати цінники тільки в рублях, що призвело до переходу населення на безготівкову оплату», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, окупанти вилучають термінали й погрожують штрафними санкціями.

«Але обіг гривні не припиняється. Нововведень дотримуються лише супермаркети. На ринках та в маленьких магазинах продовжують приймати гривню, зокрема на банківську картку», – зазначили в ОВА.

Як повідомлялося, з 1 січня 2023 року окупанти заборонили розрахунки у гривні на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. Усі гривневі готівкові окупанти обіцяють приймати у відділеннях російських банків, які працюють на тимчасово зайнятих територіях, курс при цьому банки встановлюють самі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.