У Києві – суттєвий дефіцит електрики, діють екстрені відключення

Новини
ДТЕК электричество

Ситуація з електропостачанням в Києві залишається складною, зберігається значний дефіцит потужностей, відповідно графіки відключень не діють.

Про це повідомляє генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

«Дефіцит залишається суттєвим. Цих лімітів недостатньо, щоб перейти з екстрених відключень до планових, стабілізаційних. Графіки не діють», – зауважив Коваленко.

За його словами, на сьогодні прогнозовані такі ж обмеження, як і вчора. Хоча українці намагаються економити і за вікном потеплішало, обсяги споживання поки не падають.

«Заряджаємо те, що сіло, робимо щось, що не встигли, поки світла не було. І це нормально. Як тільки ліміти від Укренерго стануть більші і ми зможемо повернутися до графіків, то і відкладений попит почне спадати», – додав керівник енергокомпанії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter