Велика Британія надасть Україні понад 200 бронемашин

Новини
бронемашина Британия

Велика Британія має намір передати Україні понад 200 броньованих автомобілів.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Джеймс Клеверлі.

«Ми мусимо дотриматися обіцянки стосовно підтримки України до її перемоги. Саме тому Об’єднане королівство вирішило рухатися швидше й робити більше у підтримці України, в тому числі передавши нашим друзям основний бойовий танк Challenger 2, важку артилерію та понад 200 броньованих автомобілів», – йдеться в повідомленні.

Він додав, що Британія також надасть Україні ще 100 тисяч артилерійських снарядів, на додачу до 300 тисяч виділених раніше.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес оголосив про надання Україні найбільшого на сьогодні пакету військової допомоги, до складу якого увійдуть не тільки танки Challenger 2 і САУ AS-90, але й бронетранспортери FV430 Mk3 Bulldog.

Як повідомлялось, 14 січня прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським підтвердив рішення його уряду надати Україні танки Challenger 2.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.