ООН виділить $4 млн на розмінування Миколаївської області

Новини
Фото: Facebook ДСНС України

Програма розвитку ООН (ПРООН) має наміри виділити близько 4 млн доларів США на закупівлю механізованих засобів розмінування та підготовку операторів таких засобів. Надалі вони будуть використовуватися для розмінування деокупованих територій Миколаївщини.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Представник ООН повідомив про наміри цієї міжнародної організації виділити близько 4 млн доларів США на закупівлю механізованих засобів розмінування та підготовку операторів таких засобів. Надалі засоби розмінування використовуватимуться для очищення забруднених вибухонебезпечними предметами (ВНП) територій Миколаївщини», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Мінреінтеграції, на сьогодні Миколаївська область є одним з найбільш забруднених ВНП серед нещодавно деокупованих територій України. За підрахунками експертів, загальна площа області, ймовірно забруднена мінами та нерозірваними боєприпасами, складає майже 2614 тис. кв. км.

З метою реалізації проєкту група ПРООН з протимінної діяльності найближчим часом планує відвідати Миколаївщину з робочим візитом.

Як повідомлялось, понад 30% території України забруднені мінами та вибухонебезпечними предметами. Повне розмінування цих територій займе тривалий час, який може перевищувати 5 років.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.