Відбулась наймасовіша медична евакуація хворих із Херсона на Львівщину – Козицький

Новини
Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

У Херсоні 21 січня провели наймасовішу медичну евакуацію хворих похилого віку із медичних закладів міста та околиць спеціальним потягом на Львівщину.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у Telegram.

«Усі пацієнти – люди старшого віку, які перебували у медзакладах Херсона та околиць. У Львівську область їх привіз спеціальний потяг. Дякую фахівцям Львівського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф та їхнім колегам з Польщі, які оперативно зустріли пацієнтів та скерували на подальше лікування у медзаклади нашої області», – написав Козицький.

Він також подякував організації «Лікарі без кордонів» за супровід пацієнтів з Херсона до Львівської області.

Козицький уточнив, що до евакуації було залучено 26 карет швидкої допомоги.

«Люди, яких евакуювали, – у безпеці і отримують всю необхідну допомогу», – додав голова ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.