Кабмін звільнив чотирьох заступників міністрів та погодив звільнення п’яти голів ОДА

Новини
Кабінет мінстрів України Фото: investigator.org.ua

Кабмін України звільнив чотирьох заступників міністрів у міністерстві розвитку громад і територій, міністерстві соціальної політики та міністерстві оборони, а також погодив звільнення голів Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської облдержадміністрацій.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 24 січня, повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram.

Він зазначив, що з посад звільнено: заступника міністра оборони Вячеслава Шаповалова; заступника міністра розвитку громад та територій Івана Лукерю; заступника міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоду та заступника міністра соціальної політики України Віталія Музиченка.

Крім того, повідомив Немчінов, Кабмін погодив звільнення п’яти голів обласних державних адміністрацій.

Зокрема, схвалено проєкти указів президента про звільнення голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, Запорізької – Олександра Старуха, Київської – Олексія Кулеби, Сумської – Дмитра Живицького та Херсонської – Ярослава Янушевича.

Як повідомив нардеп фракції «Голос» Ярослав Желєзняк, чотирьох голів ОДА – Резніченка, Старуха, Живицького та Янушевича – звільняють через їх зв’язок із колишнім заступником керівника Офісу президента Кирилом Тимошенко, якого Володимир Зеленський звільнив з посади 24 січня.

«4-и з 5-ти губернаторів, це зачистили через зв’язок з К.Тимошенком. 5-ий, Олексій Кулеба йде на підвищення на місце заступника ОП з регіональної політики», – написав Желєзняк у Telegram.

Нагадаємо: