В Укренерго розповіли про ситуацію із відключеннями електрики після чергової російської атаки

Новини
энергосистема электричество

В Укренерго розповіли про ситуацію із відключеннями електрики після чергової російської атаки. Унаслідок удару РФ ракетами та дронами по енергоінфраструктурі є влучання та пошкодження обладнання у південному, центральному, південно-західному регіонах. Дефіцит у системі значний.

Про це повідомляє Укренерго.

«Сьогодні, 26 січня, вночі та зранку ворог знову завдав удару ракетами та дронами по енергетичній інфраструктурі України. Це вже 13 ракетний удар та 15 атака дронів по енергосистемі України.

Є влучання та пошкодження обладнання у південному, центральному, південно-західному регіонах. У Дніпровському регіоні на одному з енергооб’єктів основне високовольтне обладнання знищено», – заявили в компанії.

Проблеми з енергоживленням, спричинені обстрілами, на півдні, в тому числі й в Одеській області. По всій Україні під час атаки були запроваджені аварійні відключення. Зараз поступово повертаються планові графіки обмежень.

«Дефіцит в системі значний. До всіх областей доведені ліміти споживання», – додали в компанії.

Під час масованого ракетного удару по Україні 26 січня РФ здійснила 55 пусків різноманітних ракет, 47 було збито.

Внаслідок російського обстрілу у четвер було пошкоджено два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури на Одещині.

У Києві пролунала низка вибухів. У КМВА повідомили, що внаслідок атаки загинув 55-річний чоловік.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.