На окуповану Запоріжчину завезли 800 поліцейських з РФ

Новини
полицейские РФ

На окуповану територію Запорізької області РФ завезла 800 поліцейських. Правоохоронці прибули із Ростовської області та Краснодарського краю «для підсилення правоохоронної служби». 

Про це пише Центр Журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення окупаційного “уряду” Запорізької області.

По 400 правоохоронців з Ростовської області та Краснодарського краю прибули на окуповане Запоріжжя нібито з метою «підсилити місцеву правоохоронну службу».

Як розповідають ЦЖР жителі окупованого Мелітополя, місцеві «правоохоронці» панікують і обговорюють між собою скорі «чистки» в їхніх рядах.

«Наші «мусора» готуються до перевірок на профпридатність. Нібито в них навіть фізичну підготовку перевірятимуть, і всіх, хто не справиться, звільнятимуть. А на їхнє місце в відрядження будуть присилати правоохоронців з Росії”, – повідомив ЦЖР житель окупованого міста.

Не можна виключати, що поліцейські з РФ разом з місцевими колаборантами будуть залучені в обшуках і перевірках, які останнім часом почастішали на окупованих територіях Запорізької області. Особливо часто загарбники проводять такі безпекові заходи в невеликих населених пунктах області, які розташовані вздовж основних шляхів пересування військової техніки та військовослужбовців РФ. Під час обшуків особливу увагу приділяють телефонам – шукають докази співпраці місцевого населення з Силами спротиву чи спецслужбами України.

ЦЖР, спираючись на російські реєстри, зібрав інформацію про те, хто керує окупаційними правоохоронними органами на тимчасово зайнятій території Запорізької області в матеріалі Сторожові пси окупаційного режиму.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.