Цьогоріч абітурієнти з окупованих територій зможуть вступити до вишів дистанційно – Мінреінтеграції

Новини
Фото: facebook.com/MReintegration

Цьогоріч абітурієнти з тимчасово окупованих територій України зможуть вступити до вишів дистанційно без складання національного мультипредметного тесту.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Наприкінці весни в Україні розпочнеться вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Школярі, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть вступити до них дистанційно без складання національного мультипредметного тесту», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі процедура вступу ще перебуває на стадії опрацювання, її оприлюднять пізніше. Але вже зараз відомо, що після зарахування до вишу впродовж 3 місяців після початку навчання абітурієнт повинен буде укласти договір про здобуття освіти.

«Всі пільги й пільгові категорії, зокрема для жителів ТОТ, під час цьогорічної вступної кампанії будуть збережені. Детальніше про їх застосування буде відомо навесні», – додали у Мінреінтеграції.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.