Резніков звільнив Лієва з Міноборони, задовольнивши його заяву

Новини
Олександр Лієв Фото: investigator.org.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков 2 лютого підписав наказ про звільнення заступника начальника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва, який до цього виконував обов’язки керівника департаменту.

Про це повідомив сам Лієв у відеозверненні, опублікованому на його сторінці у Facebook.

«Я звільнився. Я написав заяву про звільнення. І сьогоднішнім числом є наказ міністра про моє звільнення. Я попросив про це міністра», – сказав Лієв.

Він виказав жаль, що «хайп», який останнім часом піднявся довкола нього, «вже зашкодив нашій обороноздатності»

«Просто я виконував велику кількість завдань, програм, які треба тепер мати час, щоб передати, щоб інша людина взяла і повела. Ці програми важливі… Одна з них – це програма ударних дронів, до якої я дуже причетний. Зараз вони сповільняться, ми втратимо кілька тижнів», – пояснив Лієв.

Нагадаємо:

  • 31 січня 2023 року голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що Олександр Лієв, який був у минулому проросійським діячем, з літа минулого року є тимчасово виконуючим обов’язки керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МО, що проводить закупівлі озброєння та оборонного обладнання.
  • 5 березня 2014 року Олександр Лієв повідомив на прес-конференції про відставку з посади міністра курортів і туризму АР Крим. Причиною такого рішення, яке було прийняте не ним, а новим «головою уряду» Сергієм Аксеновим і керівництвом ВР Криму, Лієв назвав те, що він «не відповідає критеріям, які стають актуальними у цей революційний час» , і обіцяв допомагати міністру окупаційного уряду. 
  • Олександр Лієв в інтерв’ю Lb.ua визнав, що брав участь у незаконному «референдумі» за приєднання Криму до Росії,  зазначивши, що «бюлетень взяв на пам’ять». 
  • У 2011 році Олександр Лієв був фігурантом розслідування Центру журналістських розслідувань про спробу «реорганізувати» НДІ кліматології ім. Сеченова в Ялті, перетворивши його на «консалтинговий центр». Корпуси інституту на Полікуровському пагорбі з великим парком планувалось продати, два лікувальних відділення ліквідувати, а медперсонал і вчених – перевести у протитуберкульозний санаторій. Центр журналістських розслідувань зірвав ці плани: голова уряду АРК Анатолій Могильов зупинив передачу НДІ ім. Сеченова до відання міністерства курортів.