Росіяни включили окуповані території України в «склад» Південного військового округу РФ

Новини
ЮВО

Окуповані території Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей «включені» в зону відповідальності Південного військового округу РФ. В це ж військове об’єднання входять також окуповані Крим і Севастополь. 

Про це повідомляє Центр Журналістських розслідувань з посиланням на окупаційні джерела.

За повідомленнями окупаційних телеграм-каналів, на сайті Міноборони РФ оновили карту військових округів (ВО) Російської Федерації. До складу Південного військового округу РФ «включили» окуповані території Донецької та Луганської областей, а також нові ТОТ – зайняті в результаті відкритого вторгнення частини Запорізької та Херсонської областей.

Як пояснили в пресслужбі Південного військового округу РФ російським журналістам, «збільшення зон відповідальності пов’язано з об’єднанням у складі нових регіонів РФ і включенням «народної міліції» Донецької та Луганської народної республіки до складу Збройних сил Росії».

При цьому на сайті Міноборони РФ нової карти у відкритому доступі на момент підготовки матеріалу немає. Але у відкритих джерелах є скриншоти з сайту Міноборони, де в Південному військовому окрузі окуповані території України входять.

В склад Південного ВО входять Адигея, Дагестан, Інгушетія, Кабардино-Балкарія, Калмикія, Карачаєво-Черкесія, Чечня, Північна Осетія, Краснодарський і Ставропольські краї, Астраханська, Волгоградська і Ростовська області.

Після окупації Криму його разом з Севастополем також додали до складу ПВО

Збройні Сили РФ поділені на п’ять військових округів: окрім Південного, ще є Центральний, Західний, Східний округи та Північний флот.

ЦЖР повідомляв, що за 11 місяців повномасштабної війни в України РФ втратила вбитими і пораненими близько 200 тисяч військових.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.