Міністром оборони стане Буданов, Резніков очолить Мінстратегпром, Клименко та Малюк очолять МВС та СБУ – Арахамія

Новини
Давид Арахамія, голова фракції ВРУ «Слуга народу» Фото: sluga-narodu.com

Начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов має очолити міністерство оборони замість Олексія Резнікова, якого мають намір перевести на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Крім того, міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України очолять Ігор Клименко та Василь Малюк, які зараз виконують обов’язки керівників цих відомств.

Про це повідомив у Telegram голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія за підсумками закритого засідання фракції.

«Війна диктує кадрову політику. Час і обставини потребують посилення та перегрупування. Це відбувається зараз і буде відбуватися в майбутньому. Тому: Олексій Резніков у рамках уряду переводиться на посаду Міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва, що абсолютно логічно, враховуючи його експертизу по «Рамштайну» й необхідність «підняти» Міністерство, яке повинно робити більше. Генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони, що абсолютно логічно для воєнного часу», – написав Арахамія.

Він додав , що МВС України має очолити Ігор Клименко, який зараз виконує обов’язки міністра, а СБУ – нинішній в.о керівника спецслужби Василь Малюк.

«Логіка та сама. Силові відомства на цьому етапі мають очолити не політики, а кадрові силовики. Ворог готується наступати. Ми готуємося захищатися й повертати своє», – зазначив Арахамія.

Раніше заступниця голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла повідомила у Facebook, що фракція «Слуга народу» 5 лютого провела закрите засідання, на якому ухвалила рішення про звільнення зі своїх посад міністра оборони України Олексія Резнікова та міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна. Також, за її словами, на голосування у парламенті буде винесено кандидатури голови СБУ та міністра внутрішніх справ.