Німеччина надасть Україні керовані ракети і додаткові установки Gepard

Новини
Gepard

До кінця лютого Німеччина передасть Україні керовані ракети, п’ять самохідних артилерійських установок Gepard та іншу техніку.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час візиту до Києва, повідомляє Handelsblatt.

За його словами, до кінця місяця Україна отримає більше керованих ракет, а також п’ять САУ Gepard та п’ять інженерних машин Pioneer 2A1 Dachs.

П’ять мостоукладачів типу Biber (Beaver) буде поставлено у березні.

У вівторок міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прибув з візитом до Києва і передав українському колезі Олексію Резнікову модель танка Leopard 2.

Нідерланди, Німеччина та Данія купують щонайменше 100 бойових танків Leopard 1A5 для України. Міністерство економіки Німеччини видало німецьким виробникам озброєнь ліцензії на експорт танків Leopard 1A5 обсягом до 178 одиниць.

Як повідомлялось, 25 січня 2023 року уряд Німеччини офіційно оголосив про постачання танків Leopard 2A6 Україні та дав згоду на реекспорт цих танків з інших країн.

Крім танків Leopard 2A6, Німеччина передасть Україні 78 тягачів та 86 напівпричепів для перевезення важкої військової техніки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.