Російські окупанти розгромили офіс «Свідків Єгови» у Скадовську на Херсонщині

Новини
Книги, вилучені окупантами під час «обшуку» в офісі «Свідків Єгови» у Скадовську. Фото: скріншот відео

Російські загарбники розгромили головний офіс «Свідків Єгови» в Скадовську, що на окупованій лівобережній частині Херсонщини. Відео з «обшуком» у цьому приміщенні розповсюдили російські пропагандистські телеграм-канали.

Про це передає Центр журналістських розслідувань.

Окупанти заявили про вилучення інформаційних стендів, кількох тисяч «екстремістських книг» і якихось довідок членів «Свідків Єгови».

«Відомо, що в будівлі проводились обряди та збори «сектантів», а вільні приміщення використовувались під зберігання агітаційних матеріалів і «екстремістської» літератури», – повідомляють окупаційні телеграм-канали.

Діяльність організації «Свідкі Єгови» заборонена в РФ з 2017 року, проте в Україні, частиною якої є місто Скадовськ, вона дозволена. Окупанти переслідують представників цієї релігійної організації на тимчасово захоплених ними територіях, зокрема, в Криму проводять постійні незаконні обшуки, викрадають цих людей і засуджують їх до 6-7 років ув’язнення.

Як повідомлялось, 1 грудня 2022 року в окупованому Криму «Армянський міський суд» засудив двох «Свідків Єгови» Олександра Дубовенка та Олександра Литвинюка до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму за обвинуваченням у нібито «організації діяльності екстремістської організації».

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.