Внаслідок ракетного обстрілу пошкоджені енергетичні об’єкти в шести областях – Міненерго

Новини
Фото: Facebook Герман Галущенко

Завдяки успішній роботі протиповітряної оборони за завчасно введеним технічним заходам в ході масованої ракетної та дронової атаки на об‘єкти енергетики вдалось зберегти цілісність енергосистеми України. Однак є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко у Facebook.

«Сьогодні, 10 лютого 2023 р. відбулась чергова масована ракетна та дронова атака на об‘єкти енергетики. На жаль, є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях», – написав Галущенко.

Він додав, що зараз енергетики працюють над відновленням енергопостачання. Роботи тривають безперервно.

В свою чергу, як повідомляє компанія ДТЕК, внаслідок атаки Росії пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК Енерго.

«Сьогодні, 10 лютого, внаслідок нічних та денних ворожих обстрілів постраждало чотири ТЕС ДТЕК Енерго. За попередньою інформацією, через атаку двоє працівників станцій отримали поранення. Їм оперативно надали медичну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, внаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію її наслідків. Задля безпеки на об’єктах знаходяться тільки критично необхідні співробітники, інші працюють у віддаленому режимі.

У компанії нагадали, що у вересні – лютому енергетичні підприємства ДТЕК Енерго були атаковані 27 разів. 28 енергетиків були поранені, троє загинули.

Як повідомлялося, 10 лютого 2023 року Росія здійснила чергову масовану атаку ракетами та дронами об’єктів критичної інфраструктури України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.