Окупанти зареєстрували «Управление ФСБ РФ по Запорожской области»

Новини
Будівля у Мелітополі, в якій окупанти розташували «Управление ФСБ РФ по Запорожской области» Фото: need4study.com

Росія збільшує представництво своїх силових органів на тимчасово окупованій частині Запорізької області. В останні дні січня в російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб з’явилися дані про «Управление Федеральной службы безопасности РФ по Запорожской области».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на  російський реєстр.

Керівником «Управления ФСБ РФ по Запорожской области» призначено Гаглазова Александра Міхайловіча (ІПН 263409004363).

За інформацією із відкритих джерел, раніше він виконував обов’язки начальника УФСБ по Тамбовській області, раніше був першим заступником начальника УФСБ РФ по Кабардино-Балкарській республіці. Гаглазов відзначений орденом «Ветеранский крест» ІІ ст., заснованим «Об’єднаною групою ветеранів спецслужб «Вымпел».  

«УФСБ РФ по Запорожской области» зареєстроване в Мелітополі за адресою: проспект 50-річчя Перемоги, 21 А.

За цією адресою до повномасштабного вторгнення Росії в Україну розташовувався Мелітопольський відокремлений підрозділ Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій. 

Це чотириповерхова будівля на центральному проспекті. Вона зручна для російських силовиків ще й наявністю огородженої закритої прибудинкової території.

Як повідомляв ЦЖР, 28 червня 2022 року російські загарбники створили «Государственную службу безопасности» в окупованій частині Запорізької області. Керівником цієї окупаційної силової структури росіяни призначили Сергія Ганжу, колишнього генерал-майора СБУ, який керував силовим розгоном Майдану.

Нагадаємо, на окупованих територіях співробітники ФСБ найбільшу увагу приділяють фабрикуванню справ проти місцевих мешканців за обвинуваченням у тероризмі. Подробиці про це читайте в матеріалах ЦЖР:

«ФСБ оголосило про чергових «терористів із Мелітополя»

«Володимир Зуєв, Андрій Голубєв, Олександр Жуков, Ігор Горлов, Юрій Петров. Як ФСБ ліпить «терористів» зі звичайних людей»

«Ярослав Жук. Як ФСБ Росії ліпить «терористів» зі звичайних людей»

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.