Російські війська атакували острів Зміїний

Новини
Острів Зміїний після ударів ЗСУ, які знищили позиції військових рф, 30.06.2022 Фото: Maxar Technologies

Російські війська скинули чотири авіабомби на острів Зміїний із літаків Су-24М, а також атакували узбережжя Одеської області ракетами «Онікс».

Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь».

З території тимчасово окупованого Криму противник застосував три протикорабельні ракети «Онікс», які влучили в прибережну зону. Обійшлося без жертв.

У ОК «Південь» зазначили, що узбережжя Чорного моря — це зона оборони та підвищеної небезпеки, зокрема мінної.

7 липня 2022 року ЗСУ звільнили від російських загарбників острів Зміїний та встановили український прапор.

У ЗC України опублікували історію звільнення від російських окупантів острова Зміїний у Чорному морі, а також раніше неопубліковане відео ракетних, артилерійських та авіаударів українських військових по позиціям військ рф на острові. На ньому також є кадри влучання ракети Harpoon в самопідйомну плавучу бурову установку «Таврида», вкраденого в України ДП «Чорноморнафтогаз», на яку російські військові встановили засоби радіоелектронної боротьби та радіолокаційного контролю.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.