Військам РФ наказали наступати на більшості напрямків, однак вони не мають необхідної потужності на жодному – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

Британська розвідка вказує, що російські війська отримують накази просуватися на більшості напрямків, однак вони не зосередили достатньої наступальної бойової потужності на жодному з них для досягнення вирішального ефекту.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається, за останні три дні сили ПВК «Вагнер» майже напевно досягли нових невеликих успіхів навколо північних околиць міста Бахмут на Донбасі, включно з селом Красна Гора. Проте організована українська оборона в цьому районі продовжується. Тактичне російське просування на південь від міста, ймовірно, не досягло значного прогресу.

«На півночі, на ділянці Кремінна-Сватове Луганської області, російські війська здійснюють безперервні наступальні зусилля, хоча кожна локальна атака залишається надто малою для досягнення значного прориву», – йдеться в повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, Росія, ймовірно, прагне звести нанівець деякі успіхи українських військ, досягнуті за вересень-листопад 2022 року: існує реальна ймовірність того, що їх найближчою метою є просування на захід до річки Жеребець.

«Загалом поточна оперативна картина свідчить про те, що російські сили отримують накази просуватися в більшості секторів, але вони не накопичили достатньої наступальної бойової потужності на жодному з напрямків для досягнення вирішального ефекту», – йдеться у огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.