Російські загарбники вилучають українські паспорти в населення на окупованих територіях

Новини
паспорта РФ

На тимчасово окупованих територіях ворог вилучає в українців паспорти під різними приводами. Паспорт громадянина України вимагають здавати також і у разі подання заяви на отримання російського громадянства, хоча у РФ не заборонено мати подвійне громадянство.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначається, окупанти ходять по домівках населення й вимагають отримувати документацію прав власності й таке інше відповідно до норм російського законодавства, а це можливо лише за наявності російського громадянства.При цьому українські документи ворог вилучає.

Паспорт також відбирають у тих, хто потрапив до катівні, і не повертають після звільнення.

Мешканців окупованої Василівки, що на Запоріжжі, загарбники під страхом виселення змушують отримувати російські паспорти. Дві третини жителів громади вже виїхали, інші лишаються на зайнятій території і змушені виконувати вимоги загарбників.  

Як окупаційні органи примушують жителів тимчасово окупованих територій отримувати російські паспорти, можна прочитати в матеріалі ЦЖР Бери аусвайс – або вмирай.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.