«Доктор смерть». Новою «керівницею» лікарні в окупованій Каховці стала терапевтка з Херсона Марина Яремченко, на яку скаржились пацієнти

Новини
Марина Яремченко, колаборантка, фото з соцмережі. Каховська центральна міська лікарня, фото: eprostir.org

21 лютого колективу захопленої російськими окупантами Каховської центральної міської лікарні (ЦМЛ) імені родини Панкеєвих представили нового «керівника» – Марину Яремченко. До цього вона працювала лікаркою-терапевткою херсонської «Першої приватної поліклініки». Попередній же так званий «головний лікар» Каховської ЦМЛ Ігор Васильєв зміг утриматись на своїй «посаді» лише один місяць.

Центру журналістських розслідувань про це стало відомо з власних джерел.

За словами мешканців Каховки, 21 лютого Марина Яремченко зібрала колектив лікарні і оголосила, що відтепер є «виконуючою обов’язки головного лікаря». 

«Вона переїхала до Каховки кілька місяців тому, перед звільненням Херсона, бо начебто десь тут проживає її мати. Тоді ж Марина Яремченко напросилась на роботу до Каховської ЦМЛ і її офіційно влаштували терапевткою. Колегам вона казала, що хотіла повернутись до Херсона, але дорога на правобережну частину області вже була заблокованою», – розповіли джерела ЦЖР.

До свого переходу на бік ворога Марина Яремченко працювала лікаркою-терапевткою в херсонській філії №3 «Центральна» «Першої приватної поліклініки». В інтернеті можна знайти чимало скарг на її роботу з боку пацієнтів. 

«Таких ескулапів як Яремченко Марина Валеріївна треба гнати з будь-якої клініки і назавжди позбавляти лікарської ліцензії без права відновлення. Через таких лікарів втрачаєш віру в нашу медицину. Абсолютна байдужість до хворих і до їхнього здоров’я. Не знаю, що повинно відбутися, щоб ця пихата пава звернула увагу на проблему зі здоров’ям свого пацієнта. Яремченко – це ганьба «Першої приватної», їхнє клеймо некомпетентності. Її треба гнати якомога далі», – написала пацієнтка «Першої приватної поліклініки» Наталія восени 2021 року.

«Повна некомпетентність, за яку мені довелося розраховуватися додатковими тижнями лікування в стаціонарі. Обходьте її десятою дорогою», – порадив інший пацієнт Олексій.

«Марина Яремченко – це не лікар. Це створіння можна назвати як завгодно – коновал, доктор смерть, нечиста сила, помилка природи або просто бездушна субстанція. Через таких як вона перестаєш вірити в медицину взагалі», – написала пацієнтка natasha mel.

На низькі фахові якості Марини Яремченко вже звернули увагу і в Каховці.

«Вона абсолютно нічого не розуміє і не знає, що і як їй треба робити ані як лікарю-терапевту, ані як керівниці лікарні. Вона повністю некомпетентна в усьому», – на умовах анонімності розповіли співробітники Каховської ЦМЛ.

Крім своєї роботи терапевткою Марина Яремченко відома як дружина знаного на Херсонщині лікаря, завідувача ортопедо-травматологічним відділенням обласної клінічної лікарні Олега Яремченка, який помер на початку 2019 року.  

За словами мешканців Каховки, призначеного 19 січня 2023 року «головного лікаря» Каховської ЦМЛ ім. родини Панкеєвих, керівника комунального некомерційного підприємства «Обласна лікарня «Хоспіс» Херсонської обласної ради, колаборанта Ігоря Васильєва вони вже кілька тижнів не бачили в місті. За їхньою інформацією, Васильєва звільнили з «посади» за розкрадання майна лікарні. За іншою ж, не підтвердженою інформацією, його перевели до лікарні Новотроїцького Генічеського району.

Марина Яремченко стала вже третьою ставленицею окупантів у Каховській ЦМЛ за останні п’ять місяців. Першим був місцевий фармацевт Олександр Ірза. Наприкінці 2022 року він втік з міста і дорогою до Генічеська примудрився розбити службову автівку лікарні. Зараз він, за словами його знайомих, працює в фейковому «міністерстві охорони здоров’я Херсонської області», де нібито очолює так званий «департамент по ліках».

Як повідомляв ЦЖР, російські окупанти припинили прийом місцевих мешканців у Нижньосірогозькій лікарні Генічеського району Херсонської області. На початку лютого всіх пацієнтів вони терміново перевезли до сусідньої Іванівки, а тих, хто перебував у більш-менш нормальному стані – відправили додому. Через зупинення роботи лікарні в Нижньосірогозькій громаді вже померла літня жінка, якій не змогли надати своєчасну медичну допомогу.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.