Російські окупанти викрадають мешканців Херсонщини, які відмовилися передавати свої приватні земельні ділянки

Новини
оккупация войска РФ

Представники так званої окупаційної влади Херсонської області здійснюють тиск на місцеве населення з метою привласнення земельних ділянок.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Більшість жителів населеного пункту Бойове Херсонської області відмовилися передавати свої приватні ділянки на баланс місцевої окупаційної адміністрації», – йдеться в повідомленні.

Станом на 1 березня цього року близько 200 осіб з цього села вивезено у невідомому напрямку для проведення так званих фільтраційних заходів, а у їх будинки розквартировують російських найманців.

Депутат Херсонської обласної ради від президентської партії «Слуга народу» Данило Репілевський допомагає російським окупантам виселяти місцевих мешканців з їхніх домівок і заселяти туди військових. Зараз це відбувається в селах Каховського, Херсонського району та Бериславського районів Херсонщини.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter