У Харківській області внаслідок обстрілу військ РФ зруйновано адмінбудівлю та медустанову

Новини
Харьковская область

У Харківській області внаслідок ворожих обстрілів зруйновані адмінбудівля та заклад охорони здоров’я, загинула 73-річна жінка.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Минулої доби російські війська з артилерії та мінометів обстрілювали прикордонні населені пункти Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів області.

За словами Синєгубова, «внаслідок ракетного удару по Куп’янську, попередньо із ЗРК С-300, зруйнована адміністративна будівля та заклад охорони здоров’я».

«У Куп’янську ворожими обстрілами було пошкоджене сільськогосподарське підприємство і зерносховище. У с. Подоли Куп’янського району ворог обстрілював приватні домоволодіння. Загинула 73-річна жінка», – повідомив очільник ОВА.

В області тривають заходи із розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС знешкодили 31 вибухонебезпечний предмет.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter