9836 російських військових звернулися для здачі в полон ЗСУ

Новини
военнопленные

До єдиного центру прийому звернень щодо здачі в полон «Хочу жить» звернулись вже 9836 військовослужбовців з РФ.

Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Сайт «Хочу жить» за шість місяців відвідали понад 14 млн осіб. 84% з них – з території Росії. Це при тому, що Роскомнагляд регулярно намагається заблокувати доступ до сайту.

Окрім російських військових, на гарячу лінію звертаються їхні родичі та близькі. Часто мобілізовані росіяни, які прибули в складі окупаційної армії в Україну, не мають доступу до інтернету або зв’язку.

За підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, витрати України на утримання одного російського військовополоненого становлять близько 10 тисяч гривень на місяць.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter