Влада закликає жителів Херсона та області залишити будинки через обстріл військ РФ, є план безкоштовної евакуації

Новини
Херсон
Фото: Поліція Херсонської області, Facebook

Херсонська міська рада та Херсонська ОВА закликала жителів Херсона та області виїхати з регіону, оскільки російські війська продовжують обстрілювати житлові квартали. Місцевим мешканцям запропонували безоплатні варіанти для евакуації.

«Шановні херсонці! Наразі відбуваються систематичні масові ворожі обстріли міської територіальної громади. У зв’язку з тим, що більшість снарядів влучає у житлові будинки, радимо скористатися безкоштовною евакуацією, аби не ставити під загрозу власне життя та безпеку своїх рідних», – йдеться в повідомленні.

Наразі безкоштовною евакуацією з Херсона займається Helping to Leave. Волонтери щодня вивозять людей автобусами з Херсона до Одеси. Рейс відбувається двічі на день – о 8:00 і 13:00 з автовокзалу на вул. Полковника Кедровського, д.1.

На автовокзалі потрібно бути за 1 годину до виїзду автобуса, щоб пройти перевірку документів. Ліміт по багажу – 2 сумки на особу.

Щоб потрапити на рейс, треба написати у Telegram-бот «Helping to Leave», заповнити форму та зателефонувати за номером: +380931776458.

Тим, хто записався на автобус, відправлять відповідне смс із підтвердженням часу виїзду та номера автобуса. Запис на рейс означає, що людина забронювала за собою місце.

Якщо немає зв’язку, то можна прийти у штаб на вул. Лавреньова, 7 та записатися на евакуацію там.

Минулої доби російські війська 65 разів били по Херсонщині. 4 людини дістали поранення різного ступеня тяжкості.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.