Російські окупанти знову не зможуть провести пропагандистський «Ялтинський економічний форум» у Криму

Новини
Фото: facebook.com/aksenov.rk

В окупованому Криму знову скасували пропагандистський «Ялтинський економічний форум» (ЯМЕФ). Форум хочуть провести в Москві.

«Цього року проведення Ялтинського міжнародного економічного форуму планується у Москві у зв’язку з певними логістичними особливостями», – заявив «глава» Криму, колаборант Сергій Аксенов.

Окупанти також скасовували його в 2020 і 2021 роках через пандемію COVID-19.

Нагадаємо:

  • Під час «Ялтинської міжнародного економічного форуму» – найбільшого пропагандистського заходу зі статусом міжнародного, який з 2015 року РФ щорічно проводить в окупованому Криму, також проходять зустрічі «Міжнародної асоціації Друзі Криму», головне завдання якої – легалізація анексії Криму Росією і зняття західних санкцій. «Друзі окупації Криму», хоча і не є в своїй переважній більшості бізнесменами, також беруть участь в ЯМЕФ, допомагаючи створювати ілюзію масовості іноземного капіталу. Про те, як фінансується Фонд Ялтинського міжнародного економічного форуму і на які кошти утримується «Асоціація Друзі Криму», через яку Росія просуває свої інтереси за кордоном, читайте в розслідуванні ЦЖР: Мільйони для «друзів окупації Криму».