У Криму ФСБ РФ провела обшук у делегата Курултаю Леммара Юнусова у «справі щодо підриву залізниці»

Новини
Леммар Юнусов
Леммар Юнусов Фото: Крымская солидарность

Російські силовики прийшли з обшуком до делегата Курултаю кримськотатарського народу Леммара Юнусова у «справі щодо підриву залізниці» в окупованому Криму. Обшуки пройшли вранці 12 березня.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

Зазначається, що обшук відбувався в будинку делегата Курултаю Леммара Юнусова в с. Урожайне Сімферопольського району тимчасово окупованого Криму.

За словами Юнусова, силовики ставили йому питання щодо підриву залізниці.

«Шукали відповідні предмети. Я сказав усе, що ви знайдете, це те, що ви самі принесли. Вони кажуть: «Хочете, самі нас обшукайте». Я кажу: «Клоунами не будьте. Ніхто вас не обшукуватиме. Обшукувати прийшли ви». За годину впоралися, дуже швидко. Попросили, щоб ніхто не підходив, ніхто не під’їжджав. Нічого вони не виявили», – зазначив Юнусов.

Зазначається, що під час обшуку нікого не затримали.

Як заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, як свідчать події останніх тижнів, зазначений підрив залізниці слугує приводом для російських карателів проводити масові обшуки в будинках кримських татар.

«28 лютого співробітники ФСБ Росії провели обшук будинку Соїна ДЖЕЛІЛОВА в Сімферопольському районі Криму, 6 березня — в будинку Едема МУРТАЗАЄВА в Судаку, 9 березня оперативні російські карателі увірвалися до будинків ще двох кримських татар — до Мемета АШУРОВА до Красногвардійського району та до Асана АБДУРАМАНОВА у Бахчисараї, 11 березня – відбувся обшук у будинку кримського татарина Ахтема ІСМАЇЛОВА, який проживає в селі Biy Tanış/Першотравневе Сімферопольського району».

  • В окупованому Криму ввечері 6 березня співробітники ФСБ після обшуку в будинку під Судаком затримали 37-річного кримського татарина Едема Муртазаєва. Окупанти відвезли його до Сімферополя та обвинувачують у нібито підриві залізниці у Бахчисарайському районі. Муртазаєв хворий на епілепсію і потребує постійного контролю та підтримки інших членів сім’ї.