Гауляйтером села Дудчине на Херсонщині став малограмотний електрик Руслан Ковальчук, любитель Пушкіна та радянського діяча Куйбишєва

Новини
Призначений окупантами гауляйтер села Дудчине, колаборант Руслан Ковальчук (зліва). Фото з соцмережі

Гауляйтером села Дудчине Тавричанської територіальної громади Каховського району на окупованій частині Херсонщини російські загарбники призначили малограмотного електрика Руслана Ковальчука. Він займається роздачою односельцям російської «гуманітарки», «пенсій», проводить конкурси дитячих малюнків до російського «дня захисника отєчєства» і бесіди до «дня пам’яті» Алєксандра Пушкіна. Під керівництвом Ковальчука також «відмили» і прикрасили квітами пам’ятник російському політичному діячу і одному з організаторів радянських репресій Валєріану Куйбишєву.

Центру журналістських розслідувань про це стало відомо з власних джерел.

До свого призначення майбутній гауляйтер Дудчиного Ковальчук Руслан Євгенович працював електриком в державному підприємстві «Дослідне господарство «Асканійське» і Тавричанській сільській раді.

«Це недалека за своїми розумовими здібностями людина. Він завжди зловживав алкоголем і привів з собою до окупаційної «адміністрації» села таких же непутящих людей як і він сам», – розповіли ЦЖР жителі Тавричанської громади.

Активно про діяльність Руслана Ковальчука як так званого «голови територіального управління Дудчине Каховського муніципального округу» повідомляють і окупаційні телеграм-канали. Вони розповідають, що гауляйтер села займається роздачою російської «гуманітарки» і «пенсій», роздає подарунки «воїнам-інтернаціоналістам».

Також Руслан Ковальчук дуже полюбляє різноманітні посиденьки. З нагоди «міжнародного жіночого дня» і «масляної» він організував «чаювання» з літніми мешканками Дудчиного. До російського «дня захисника отєчєства» 23 лютого він провів конкурс дитячих малюнків, а 10 лютого організував бесіди до дня пам’яті російського поета Алєксандра Пушкіна і оформив куточок зі «свічкою пам’яті», портретом поета і прапором Росії.

Фото: скріншот пропагандистського Telegram-канала

А на початку березня гауляйтер Дудчиного організував благоустрій території навколо пам’ятника російському політичному діячу та одному з організаторів радянських репресій 1920-1930-х років і так званого «розкуркулення» селян Валєріану Куйбишєву. Руслан Ковальчук відзвітував, що цей пам’ятник відмили і прикрасили квітами.

Призначений окупантами гауляйтер села Дудчине, колаборант Руслан Ковальчук (у центрі). Фото з соцмережі

«Мешканці Дудчиного розуміють як важливо берегти культурні цінності, пам’ятники, традиції і звичаї, знати власне коріння», – так про цю «подію» розповів гауляйтер села. Яке відношення росіянин Куйбишєв мав до села Дудчине, він не пояснив.

Мешканці Дудчиного прибирають територію навколо пам’ятника радянському діячу Валєріану Куйбишєву. Фото з соцмережі

Як повідомляв ЦЖР, колишні сільські голови Тавричанки Каховського району співпрацюють з окупантами. Вони схиляли місцевих освітян до переходу на «російські навчальні програми» та допомагали з підготовкою «референдуму» щодо «приєднання» окупованої області до Росії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter