На окупованій Донеччини місцева залізниця може припинити роботу через мобілізацію працівників на війну

Новини
Фото: ДАН

На окупованій частині Донецької області через відсутність грошей та нестачу кадрів, яких примусово мобілізують на війну з Україною, може зупинитися робота місцевої залізниці. Поки що її перевели на чотириденний режим роботи.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

«В Донецькій області окупанти через відсутність грошей та кадрів перевели захоплену місцеву залізницю на чотириденний режим дня роботи. Працівники не отримують зарплату вже два місяці. Окупанти пояснюють це бюрократичними перепонами, але криза загострюється. Також місцева залізниця має великий дефіцит робочої сили через мобілізацію», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мобілізаційні броні мають лише машиністи, весь інший персонал був мобілізований й таким чином зупинилась робота депо й планові ремонти техніки та колії. При цьому мобілізація в регіоні триває.

«Зауважимо, весною окупанти почнуть підготовку до нової хвилі мобілізації на тимчасово окупованих районах Луганської та Донецької областей. Так, окупаційні військкомати закликали навчальні заклади подати списки всіх юнаків 2006 року народження. Саме вони мають стати ядром майбутньої хвилі, адже наразі в регіоні вже майже немає вільних осіб, які підлягають мобілізації», – наголосили в ЦНС.

Як повідомлялось, окупаційна влада так званої «ДНР» заявила про те, що починаючи з 4 березня з Дебальцевого курсуватиме «міжрегіональний потяг» до окупованого Луганська. Залізничне сполучення між так званими «ДНР» та «ЛНР» було перерване вісім місяців тому.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.