В Новій Каховці внаслідок замаху партизан отримав поранення заступник гауляйтера Віталій Гура

Новини
виталий гура
Віталій Гура, колаборант

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині стався замах на заступника гауляйтера міста Віталія Гуру. Партизани підірвали автомобіль колаборанта біля їдальні «Смачна країна» в мікрорайоні Сокіл. Гура вижив і зараз лікує своє поранення в одній з лікарень.

Про це повідомляють російські телеграм-канали та Центр національного спротиву, передає Центр журналістських розслідувань.

За інформацією російських пропагандистів, Віталія Гуру намагалися ліквідувати 13 березня. Вибуховий пристрій спрацював поруч із машиною колаборанта, коли він зупинився біля їдальні «Смачна країна». В результаті вибуху Гура отримав поранення і його доправили до лікарні.

Разом з тим Центр національного спротиву повідомив, що операцію з ліквідації колаборанта у Новій Каховці здійснив партизанський рух «Атеш».

«13 березня наше підпілля провело вибух біля автомобіля колаборанта, заступника керівника окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталія Гури. Операцію провели партизани з руху «Атеш». Наразі Гура знаходиться у важкому стані», – йдеться у повідомленні.

На початку серпня 2022 року вже повідомлялось про так званий замах на Гуру. Тоді російські телеграм-канали заявили про його вбивство. Але через місяць з’ясувалось, що все це було інсценуванням російської ФСБ.

До окупації Нової Каховки Віталій Гура був старостою смт Дніпряни. У 2019 році він працював головним механіком комунального підприємства «Міський водоканал» Новокаховської міської ради, до цього працював у ВАТ «Херсонгаз» і КП «Теплові мережі».

Віталій Гура з самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Украину перейшов на бік ворога і був причетний до репресій проти голів громад Каховського району.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.