РФ готується до оборонних дій у Криму – розвідка

Новини
окопы Крым

Росіяни створили в окупованому Криму оборонне угрупування та готуються до оборонних дій. Найпотужніші оборонні рубежі росіяни облаштували на півночі півострова та на півдні Херсонської області, на підходах до Криму.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Інфраструктура на тимчасово окупованому півострові підтримується в бойовій готовності. У Криму розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент. Наприклад, це близько 90 бойових літаків, 60 бойових вертольотів. Створене оборонне угруповання, що здійснює заходи із облаштування фортифікаційних споруд, лінії оборони. Вони готуються до оборонних дій на території півострова», – сказав Скібіцький.

Нагадаємо, в очікуванні контрнаступу української армії, окупанти всю зиму буквально вгризаються в захоплену землю півдня України: будують траншеї, бліндажі, встановлюють протитанкові надолби.

ЦЖР дослідив, хто їх будує та виявив, що бліндажі в запорізьких степах споруджують остарбайтери – різнороби із Середньої Азії, яких московські ділки завозять вахтами, кидають на гроші та напризволяще.

Дивіться блог ЦЖР Хто будує росіянам лінії оборони у Запорізькій області

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.