У Мелітополі окупанти забороняють будь-які виплати мешканцям без паспорта РФ

Новини
Фото: ТАСС

Росія продовжує здійснювати примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. У Мелітополі окупанти заборонили здійснювати будь-які виплати і розрахунки особам без російської картки платника податків, яку можна отримати лише з паспортом РФ.

Про це повідомляє Генеральний штабу Збройних Сил України.

«Продовжується примусова паспортизація населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Зокрема, в місті Мелітополь, російська окупаційна так звана влада, разом з представниками російської федеральної податкової служби заборонила здійснювати будь-які виплати та розрахунки громадянам, які не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків РФ. Його, в свою чергу, можливо отримати виключно за наявності паспорта громадянина Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях ворог вилучає в українців паспорти під різними приводами. Паспорт громадянина України вимагають здавати також і у разі подання заяви на отримання російського громадянства, хоча у РФ не заборонено мати подвійне громадянство.

Більше дізнатись про примус до паспортизації на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області можна в матеріалі ЦЖР «Бери аусвайс – або вмирай».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.