В Києві та області з 26 березня скоротять комендантську годину, метро працюватиме на годину довше

Новини
Графіті Бенксі на Майдані Незалежності у Києві Фото: banksy.co.uk

Час дії комендантської години в Києві та області з 26 березня скоротять на одну годину – вона розпочинатиметься на годину пізніше, о 0:00, і діятиме, як і раніше, до 5:00 ранку. В зв’язку з цим метрополітен та інший громадський транспорт працюватимуть на годину довше.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у Telegram.

«Скорочення комендантської години в столиці планується з нуля годин 26 березня… В Київській області комендантську годину теж скоротять. Триватиме вона як і столиці – з нуля годин до 5 години ранку щодоби», – написав Кличко.

Він зазначив, що метро і наземний громадський транспорт з 26 березня змінять графік роботи відповідно до часу комендантської години – тобто, працюватимуть на годину довше.

«Магазини, торговельні центри та ресторани також подовжать свою роботу. З урахуванням часу, аби їх працівники могли дістатися додому до початку комендантської години», – додав мер Києва.

Зараз комендантська година в Києві та області діє з 23:00 до 5:00. Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки.

Київський метрополітен працює із 06:00 до 22:00. При цьому більшість станцій ввечері закриваються на вхід о 21:30 та працюють уже на вихід. Орієнтовний інтервал руху поїздів на всіх лініях становить 8-10 хвилин, а у години пік інтервал між потягами може скорочуватись.

Водночас із скороченням комендантської години метрополітен працюватиме до 23:30 на вихід та до 22:30 на вхід. Останні потяги метрополітену із кінцевих станцій відправлятимуться не о 21:30, а о 22:30, та прибуватимуть на протилежний кінець лінії приблизно о 23:30.

Також до 23:30 працюватимуть пересадкові вузли: Золоті ворота – Театральна; Площа Льва Толстого – Палац спорту та Хрещатик – Майдан Незалежності.

Нагадаємо:

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.