Українські зенітники збили 11 із 16 запущених вночі росіянами Shahed

Новини
Фото: facebook.com/PvKPivden

Українські зенітники знищили 11 із 16 дронів-камікадзе «Shahed- 136/131», якими пізно увечері 17 березня російські війська атакували територію України з узбережжя Азовського моря та з Брянської області РФ.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

Як зазначається, близько 21:00 17 березня російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу «Shahed- 136/131».

Атака здійснювалась з двох напрямків: із східного узбережжя Азовського моря та з Брянської області РФ.

«Силами та засобами повітряних командувань «Центр», «Схід» та «Захід» Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 11 ударних БпЛА в центральних, західних та східних областях відповідно», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, пізно увечері 17 березня російські війська атакували дронами-камікадзе місто Новомосковськ на Дніпропетровщині. Три з них знищили засоби ППО, однак два потрапили в об’єкт критичної інфраструктури, там серйозні руйнування.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.