НАТО може розмістити до 300 тисяч військових на кордоні з РФ – ЗМІ

Новини
НАТО

НАТО може розмістити до 300 тисяч військових на кордоні з РФ, це має унеможливити розширення Росією війни за межі України.

Про це повідомляє Politico.

Такі дії потребують від 30 членів НАТО координації і великих зусиль, щоби вони надали солдатів, місця для тренувань, велику кількість зброї, спорядження та боєприпасів.

Однак із погодженням дій, наголошує видання, можуть виникнути складнощі, оскільки багато країн Альянсу без того занепокоєнні недостатніми власними запасами боєприпасів, поповнення яких вимагає часу і фінансів.

Politico пише, що військове керівництво країн НАТО має подати оновлені регіональні плани оборони. Посадовці Альянсу висувають ідею, що його кордони з РФ мають охороняти до 300 тисяч військових, повідомляє видання.

Зазначається, що перший ешелон військ НАТО може складатися з близько 100 тисяч солдатів, готових до висування протягом 10 днів. До його складу можуть входити військові з Польщі, Норвегії, Естонії, Латвії і Литви.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі Контактної групи у форматі «Рамштайн» заявив, що союзники по Альянсу готові надати Україні більше систем протиповітряної оборони, броньованої техніки та боєприпасів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.