Продавець самогону Віктор Санін на прізвисько «Металіст», якого окупанти призначили гауляйтером села Дмитрівка на Херсонщині, допомагає росіянам грабувати майно громади

Новини
Віктор Санін

Гауляйтером села Дмитрівка Зеленопідської територіальної громади Каховського району російські окупанти призначили безробітного продавця самогону Віктора Саніна, більш відомого за прізвиськом «Металіст».  Разом із ним на загарбників працює його син Віктор Новак. Вони примушують односельців дякувати окупантам, заселяють росіян до будинків, власники яких були змушені виїхати з села, а також допомагають їм грабувати майно громади.

Центру журналістських розслідувань про це стало відомо з власних джерел.

Гауляйтером Дмитрівки і маленького сусіднього села Діброва Санін Віктор Олександрович став восени 2022 року. За словами жителів Зеленопідської громади, він ніколи не приховував своїх проросійських поглядів.

«Віктор Санін ніде не працював і жив за рахунок української держави, бо оформив опікунство і отримував добрі гроші на своїх дітей. Колись він займався прийомом металобрухту, за що отримав прізвисько «Металіст». Останнім часом він разом зі своїм другом Євгеном торгував самогонкою. Саме цього Євгена влітку мали призначити гауляйтером села, але через його конфлікт з іншими впливовими колаборантами росіяни обрали Саніна», – розповіли джерела ЦЖР.

У Дмитрівці збивають українську символіку з будівлі адміністрації Дмитрівського старостату

У Дмитрівці збивають українську символіку з будівлі адміністрації Дмитрівського старостату

Разом із гауляйтером Дмитрівки з окупантами співпрацює його син Віктор Новак. Обидва вони були присутні на нещодавній «нараді» з гауляйтером Каховки Павлом Філіпчуком і його заступником Вадимом Ктітором, на якій зрадникам роздавали «почесні грамоти за особистий внесок у розвиток і становлення російської державності в Каховському районі».

За словами місцевих жителів, Віктор Санін і Віктор Новак допомагають окупантам викрадати людей, примушують односельців дякувати загарбникам і заселяють їх до будинків, власники яких були змушені виїхати з села. Причому, будинки для цього обирають комфортабельні і з гарними меблями. Також гауляйтер Дмитрівки відібрав ключі від школи, дитсадка, будинку культури і адміністрації місцевого старостату та допомагає окупантам грабувати майно Зеленопідської громади.

Віктор Санін роздає в селі російську так звану «гуманітарну допомогу» і «пенсії», незаконно вивезене окупантами з Донецької області вугілля та організовує пропагандистські заходи за участі військових РФ.

зеленоподская громада

Як повідомляв ЦЖР, 1 травня 2022 року в Каховському районі від численних травм помер 31-річний «кіборг» Андрій Кузнєцов. Винуватцем його смерті мешканці села Дмитрівка назвали фермера з села Діброва, колаборанта Дмитра Бомка, який, за словами свідків, збив, а потім кілька разів навмисно переїхав ветерана АТО автомобілем з літерою Z. 

Вітчимом вбивці є колаборант, директор і співвласник новокаховської будівельної фірми «Олеся» Валерій Сєров, який активно допомагав загарбникам будувати військові укріплення та ремонтував пошкоджені мостопереходи на тимчасово окупованій території українського півдня.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.