Гауляйтери та інші зрадники з Херсонщини отримали «почесні грамоти» від окупантів та «засвітили» нових колаборантів

Новини
Гауляйтеры и другие предатели

Директор комунального підприємства «Любимівське» Любимівської селищної ради з окупованої частини Херсонщини Олександр Коршманюк отримав «почесну грамоту» від загарбників «за особистий внесок у розвиток і становлення російської державності» на території Каховського району. Разом із ним цю «відзнаку» отримали керівники інших комунальних підприємств і гауляйтери сіл, більшість із яких уже були героями наших публікацій. Завдяки поширеним окупантами фото і відео з церемонії «нагородження» вдалося дізнатися і про інших колаборантів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Першу на оприлюдненому окупаційною «адміністрацією» Каховського «муніципального округа» відео «почесну грамоту» вручили директору КП «Любимівське» Любимівської селищної ради Коршманюку Олександру Олеговичу, 5 серпня 1988 р. н. На цю посаду його призначили 1 грудня 2021 року завдяки його дружині-депутатці Любимівської селищної ради Ірині Коршманюк.

Олександр Коршманюк

Олександр Коршманюк, колаборант Фото: соцмережі

«Це було зроблено, щоб «купити» лояльність цієї депутатки, яка спочатку була в опозиції до селищного голови. Не випадково Коршманюку перед повномасштабною війною надали у власність аж три земельні ділянки в селі Комишанка, де він проживає і виплачували гарні премії. Також за рахунок бюджету громади йому оплачували паливо для поїздок на роботу і додому. Раніше він мав невеликий магазинчик у Комишанці і їздив на заробітки до Польщі», – розповіли ЦЖР жителі Каховського району.

Вони також впізнали на відео з «церемонії нагородження» присутню там головну бухгалтерку КП «Любимівське» Студитських (Моргун) Тетяну Володимирівну, 8 квітня 1980 р. н.

Тетяна Студитських

Тетяна Студитських, колаборантка Фото: соцмережі

«Засвітилась» на відео й інша зрадниця – депутатка Таврійської міської ради, співзасновниця фермерського господарства «Кубань» з села Чорнянка Ямкова Людмила Стольянівна, 15 жовтня 1962 р. н. Вона погодилась очолити захоплений російськими загарбниками Чорнянський сількомунгосп і влаштувала до себе «головним бухгалтером» свого сина, давно відомого своїми проросійськими поглядами, Андрія Ямкового.

Людмила Ямкова

Людмила Ямкова, колаборантка Фото: соцмережі

«Почесні грамоти» від окупантів отримали й інші колаборанти-герої попередніх публікацій ЦЖР: гауляйтер села Дудчине Тавричанської громади, до війни електрик Руслан Ковальчук, гауляйтерка сіл Федорівка і Волинське, безробітна Віра Логвін, гауляйтерка Чорнянки Таврійської міської громади, колишня фельдшерка Катерина Тесля, гауляйтерка Зеленого Поду, інспекторка з охорони правопорядку Зеленопідської сільради Ольга Бигар, гауляйтерка Архангельської Слободи Зеленопідської громади, підприємниця Олена Жосан

Серед інших учасників «заходу» були: староста села Заозерне Тавричанської громади, а нині гауляйтерка Олександра Пшенична, староста села Кам’янка Таврійської громади, нині гауляйтерка Алла Федай, директорка Тавричанського сільського клубу, нині гауляйтерка села Оксана Довбня, заступник гауляйтера Каховки Ктітор Вадим Юрійович, 6 жовтня 1978 р.н., причетний до викрадень жителів Каховського району та інші.

коллаборанты  Каховського району

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.