Австралія запровадила санкції проти Ірану за поставки безпілотників в Росію

Новини

Влада Австралії запровадила санкції до 13 фізічних осіб та однієї організації з Ірану за причетність до виробництва та поставки в Росію безпілотників, якими вона атакує Україну.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Австралії.

«Австралія приєднується до партнерів, щоб накласти додаткові цільові фінансові санкції та заборону на поїздки щодо 13 осіб з Ірану та цільові фінансові санкції щодо однієї організації, яка займається виробництвом і постачанням безпілотників до Росії», – йдеться в заяві міністерства.

У відомстві додали, що цей список демонструє, що і надалі наступатимуть наслідки для тих, хто надає матеріальну підтримку Росії.

«Австралія підтримує народ Ірану та народ України», – зазначили в міністерстві закордонних справ.

Нагадаємо, торік восени Росія почала використовує закуплені в Ірані дрони-камікадзе Shahed-136 і схожі моделі для завдання ударів по цивільній інфраструктурі України.

  • США запровадили санкції проти китайських компаній за допомогу Ірану у виробництві військових безпілотників Shahed, якими Росія завдає ударів по Україні.
  • Міністерство фінансів й Державний департамент США оголосили про введення санкцій проти десятків фінансових установ РФ, а також осіб, пов’язаних з урядом РФ.
  • Президент США Джо Байден своїм указом продовжив до кінця 2023 року дію надзвичайного стану національного масштабу, запровадженого ще у березні 2014 року після російської окупації Криму, та пов’язані з ним санкції проти РФ з відповідним доповненнями.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter