За даними російських ЗМІ, при атаці БПЛА в Джанкої серйозно пошкоджено об’єкти залізниці, окупанти говорять про пошкодження магазину

Новини
Уламки безпілотників, які атакували об'єкти в окупованому Джанкої, 20.03.2023. Фото: пропагандистські ЗМІ

За інформацією російських журналістів, в окупованому Криму внаслідок нічної атаки БПЛА в Джанкої серйозно пошкоджені локомотивне депо, будівля охорони вокзалу, товарно-матеріальний та паливний склади на залізничній станції, а також сільськогосподарський магазин. У той же час окупаційна влада заявляє лише про пошкодження магазину та приватного житлового будинку.

Про серйозні наслідки атаки дронів у Джанкої повідомляє телеграм-канал ASTRA.

«Як з’ясувала ASTRA, серйозні пошкодження після атаки дронів зафіксовані як мінімум за п’ятьма адресами. Чотири з них належать до залізничної станції (локомотивне депо, будівля охорони вокзалу, товарно-матеріальний та паливний склади), один – це сільськогосподарський магазин на Перекопській вулиці, 51. У магазині наскрізне поранення грудної клітки отримав 33-річний місцевий житель Костянтин Ільїн», – йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок атаки на станцію виникли перебої в електромережі локомотивного депо.

Окупаційна «влада» Джанкоя вранці повідомила, що ввела в місті режим надзвичайної ситуації муніципального рівня.

У той же час гауляйтер Криму Сергій Аксьонов і Слідчий комітет РФ заявили, що в Джанкої російська ППО відбила атаку безпілотних літальних апаратів, уламки яких пошкодили домоволодіння та магазин, внаслідок чого одну людину поранено.

При цьому окупанти стверджують, що метою всіх збитих безпілотників нібито «були громадянські об’єкти».

Уламки безпілотників, які атакували об’єкти в окупованому Джанкої, 20.03.2023. Фото: пропагандистські ЗМІ

Також окупаційні ЗМІ та телеграм-канали опублікували фото, як стверджується, уламків збитих безпілотником, які атакували Джанкою.

Уламки безпілотників, які атакували об’єкти в окупованому Джанкої, 20.03.2023. Фото: пропагандистські ЗМІ

Як повідомлялося, увечері 20 березня з’явилася інформація про вибухи та роботу ППО в районі військового аеродрому під Джанкоєм в окупованому Криму.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що вибух у Джанкої знищив російські крилаті ракети «Калібр НК» під час їхнього транспортування залізницею.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів »Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є  легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у АР Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе,  тримаючись від цих об’єктів подалі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.