У Севастополі знову «бавовна», окупанти заявили про атаку морських БПЛА на Севастопольську бухту

Новини
Вибух мосрького беспілотника у Севастопльскій бухті, 22.03.2023

В окупованому Севастополі рано-вранці 22 березня зафіксовано потужні вибухи, цього разу на морі. Окупаційний «губернатор» Михаіл Развожаєв заявив про спробу проникнути до Севастопольської бухти трьох морських безпілотників, які були знищені підрозділами Чорноморського фото РФ. Від їхніх вибухів вибило шибки у будівлі так званого «уряду» Севастополя в самому центрі міста.

Про вибухи  та стрільбу в центральній частині Севастополя близько 5 ранку, від яких тремтіли вікна та спрацьовувала сигналізація автомобілів, першими повідомили в соцмережах самі мешканці міста.

Вранці у Севастополі зупинили поромне та катерне сполучення через бухту. Рейд було перекрито.

Пізніше так званий «губернатор» Севастополя Міхаіл Развожаєв повідомив, що в Севастопольську бухту намагалися прорватися морські безпілотники.

«Рано вранці наш флот відбив атаку надводних безпілотників. Загалом до цієї години знищено три об’єкти. Вони намагалися проникнути в бухту, наші моряки по них вели вогонь зі стрілецької зброї. Також відпрацювало ППО по повітряній цілі. Військові кораблі не постраждали», – написав Развожаєв у Telegram.

Він додав, що від вибухів знищених морських безпілотників повибивало шибки в будинку на вул. Леніна, 2, де розташовується «уряд» Севастополя, і в Будинку Москви на площі Нахімова. При цьому люди не постраждали.

Як повідомлялось, вранці 29 жовтня 2022 року Севастопольську бухту в окупованому Криму, яка є головною базою Чорноморського флоту Росії, атакували надводні дрони та безпілотні літальні апарати. У відкритому доступі біло опубліковано відео з камер морських безпілотників, які атакували кораблі Чорноморського флоту РФ. Офіційно Збройні Сили України не підтвердили свою участь в організації операції. У Міноборони РФ заявили про «незначне пошкодження» тральщика «Іван Голубець» після ранкової «атаки дронів» в окупованому Севастополі, у якій осійські пропагандисти звінуватили Україну.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.