ППО знищила 16 ударних дронів із 21, якими війська РФ вночі атакували Україну – Повітряні сили ЗСУ

Новини
Уламки збитого ППО іранського безпілотника «Shahed-136» під російським маркуванням «Герань-2» Фото: АрміяInform

Сили і засоби української протиповітряної оборони знищили 16 із 21 ударних дронів іранського виробництва типу Shahed-136/131, якими російські війська в ніч на 22 березня атакували Україну. Також знищені дві ракети Х-59, випущені російськими винищувачами Су-35 з акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 22 березня близько 23:30 російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed-136/131.

«Загалом зафіксовано пуски 21 ворожого БпЛА з північного напрямку (Брянська область РФ). Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України та інших складових Сил оборони України знищено 16 із 21 ударних БпЛА, переважно в зоні відповідальності Повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗС України», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що близько 19:40 21 березня у небі над Одещиною силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування «Південь» були збиті дві керовані авіаційні ракети класу «повітря-поверхня» Х-59, випущені російськими винищувачами Су-35 з акваторії Чорного моря.

Як повідомлялось, в Київській області вночі 22 березня дрони Shahed влучили у гуртожиток в Обухівському районі, внаслідок чого троє людей загинули, ще семеро отримали поранення, серед них 11-річна дитина.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.