Нотаріусам-зрадникам з окупованих територій, про яких писав ЦЖР, Мін’юст анулював свідоцтва

Новини
Наталья Бєднова (ліворуч), Олександр Бєднов (третій зліва) та Ольга Мозгіна (поруч з Бєдновим) Фото zp-news.ru

Вища кваліфікаційна комісія нотаріату прийняла рішення про анулювання свідоцтв на право зайняття нотаріальною діяльністю 17 нотаріусам-зрадникам, які пішли на співпрацю з російськими окупантами на тимчасово зайнятих територіях Запорізької, Херсонської та Донецької областей. 

Рішення про анулювання свідоцтв опубліковано на сайті Міністерства юстиції, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«За вчинення нотаріусами України протиправних дій на тимчасово окупованих територіях та порушення Правил професійної етики нотаріусів України… прийнято рішення про анулювання 17 свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю», – сказано в повідомленні.

Серед 17 зрадників є і нотаріуси з тимчасово окупованих територій Запоріжчини, про колабораційну діяльність яких повідомляв ЦЖР.

Це Олександр Бєднов, Наталя Бєднова, Ольга Мозгіна (Мелітополь), а також Ольга Зиріна (Токмак), Віктор Косенков та Наталя Постол (Бердянськ).

Вони стали членами окупаційної “Нотаріальної палати”, прийняли присягу нотаріуса РФ та отримали виписки з наказів, які наділяють їх повноваженнями, тож можуть вчиняти правочини на окупованій території за російським законодавством.

Мін’юст підтверджує, що нотаріуси-зрадники вчинили дії, спрямовані на отримання права на здійснення нотаріальної діяльності за російським законодавством та в подальшому були наділені повноваженнями нотаріусів російської федерації, тож 13 березня на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України було прийнято рішення про анулювання їхніх свідоцтв.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.