Через санкції у 2022 році ринок вантажних перевезень в Росії скоротився на 60%

Новини

У 2022 році через розпочату Росією війну проти України та обмеження доступу на міжнародні ринки сукупний обсяг вантажних перевезень, у тому числі поштових, російськими авіакомпаніями скоротився до 599 тис. Т. Це на 59,42% менше від показників 2021 року.

Такі дані оприлюднює Єдина міжвідомча аінформаційно-статистична система РФ.

На міжнародні перевезення припадало 77% вантажопотоку російських авіакомпаній. Однак після закриття міжнародних ринків та ризику арештів літаків за кордоном найбільші вантажні авіакомпанії Росії AirBridge Cargo, SkyGates та Атран досі не відновили польоти.

«Таким чином, показники досягли рівня 2001 року, коли авіакомпанії перевезли 614 тис. т вантажів», – констатує видання.

Також, за даними Єдиної міжвідомчої інформаційно-статистичної системи РФ, у 2022 році в РФ скоротилися і пасажирські авіаперевезення – на 14,2% . 

Загалом обсяг перевезень вантажів російськими транспортними компаніями у 2022 році знизився на 1,2%, до 7,95 млрд т.

Постачання залізницею скоротилися на 3,7%, до 1,24 млрд т, трубопровідним транспортом — на 6%, до 1,1 млрд т, а автотранспортом, навпаки, зросли на 0,3%, до 5,51 млрд т.

Нагадаємо: 

  • Міністерство фінансів й Державний департамент США оголосили про введення санкцій проти десятків фінансових установ РФ, а також осіб, пов’язаних з урядом РФ.
  • Президент США Джо Байден своїм указом продовжив до кінця 2023 року дію надзвичайного стану національного масштабу, запровадженого ще у березні 2014 року після російської окупації Криму, та пов’язані з ним санкції проти РФ з відповідним доповненнями.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter